Fietsjunks
Elmar van Drunen
Elmar
Ellen van Drunen
Ellen

Gek op fietsen
Gek op avontuur

Elmar fietste vroeger altijd met zijn vader door Nederland; tentje mee en onsmakelijke verhalen over bruine bonen.

Ellen en haar vader maakten vele dagtrips, maar pas na een fietsavontuur in Schotland met haar vriendin Geeske, was de passie voor het fietsavontuur geboren.

Nu verkennen ze samen de wereld op de fiets. Maar niet alleen op de fiets; soms in een kano en soms ook met wandelschoenen.

Ze zijn gek op natuur en rust en ruimte en dat zie je ook terug in de plekken waar ze geweest zijn.

 • 2003

  In december 2003 vielen we als een blok voor elkaar. En al snel kwamen we op het idee om samen op fietsvakantie te gaan.

 • 2004

  Onze eerste fietstrip in Nederland met geleende fietsen; regen, 5 graden Celsius en doortrappende en zwabberende fietsen en veel lekke banden… het was geweldig!
  Later dat jaar fietsen we naar Barcelona.

 • 2006

  Onze eerste trip buiten Europa; we vliegen naar Las Vegas en fietsen door het uitgestrekte landschap van Amerika.

 • 2009

  We nemen een sabbatical van drie maanden en fietsen door Kazachstan, Kyrgyzstan, Tajikistan en China. Elmar belandt in het ziekenhuis en even ziet het ernaar uit dat we nooit meer samen zullen fietsen. Gelukkig herstelt hij na een zwaar jaar en besluiten we  dat we een wereldreis op de fiets willen maken. Vanaf nu sparen we voor onze grote droom, maar blijven we tot die tijd nog vele fietsreizen maken buiten Europa.

 • 2013

  We gaan op wereldreis! In september 2013 stappen we op het vliegtuig naar Sao Paulo in Brazilië. In 27 maanden fietsen we eerst naar Ushuaia en van daaruit naar Canada. We tikken 32.000 kilometer af en het is het mooiste avontuur wat we ooit hebben meegemaakt.

 • 2016

  Het geld is op; we zoeken het avontuur dichterbij huis in Slovenië en Italië. Inmiddels werken we allebei bij Bike4travel en delen we dagelijks onze passie.

 • 2019

  Na Oman en Georgië in de voorgaande jaren, keren we terug naar Peru. Het land waar we ons hart aan verloren hebben. Terug naar het Andes gebergte en grote hoogtes.

 • 2020

  De pandemie heeft ook ons in haar greep; we besluiten in Zwitserland te fietsen.

 • 2021

  Helaas houdt Covid-19 ons nog in Europa en gaan we op zoek naar avontuur over de onverharde wegen in Noord-Spanje.

 

IN  HET KORT

Elmar

– de stille kracht

Wereldfietser, hoofd werkplaats bij Bike4travel in Rotterdam, wielrenner, model voor alle foto’s en voormalig kok. Hij bewondert Ghandi, wil als ‘ie later groot is graag hout hakken bij onze eigen berghut en zijn motto is: “Maak je niet zo druk!”

Ellen

– de dromer

Wereldfietser en wannabe fotograaf. In het dagelijks leven adviseur en bikefitter bij Bike4travel. Luistert graag naar Eddie Vedder en Pink Floyd. Is een beetje een control freak, verzint de raarste routes en eet alles wat Elmar kookt. Droomt van verre oorden.

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.