Hilleberg Nammatj 3GT

31 oktober 2021

Hilleberg, het neusje van de zalm als we  het over tenten hebben. Voor onze wereldreis gingen we op zoek naar een ruime, niet te zware tunneltent die tegen een stootje kan, duurzaam is en warm genoeg voor de extreem koude omstandigheden. De Hilleberg Stalon en Nallo, die we al in de schuur hadden liggen, vielen af en zo kwamen we uit bij de Nammatj 3GT (3-persoons mét extra binnenruimte).

Onze ‘liefde’  voor Hilleberg ontstond na aanschaf van onze eerste Hilleberg; de Stalon 3GT. Een dwarsslaper met zeeën van ruimte, maar te zwaar en te groot voor de reis. We gebruikten de laatste jaren vaker de Nallo 3GT voor onze fietsvakanties, maar die vonden we weer net iets te krap. Deze tent zou tenslotte ons huis zijn voor de komende 27 maanden. En zo kwamen we uit op de Nammatj 3 GT.

Nammatj 3GT

De Nammatj 3GT is een 4-seizoenentent, weegt 3,3 kilo en heeft een ruime vestibule waar we eventueel binnen kunnen koken. De tent heeft 3 gelijke 10mm stokken en 1 ingang. Hij is 105cm hoog en 160cm breed en gemaakt van Kerlon 1800 40 denier ripstop nylon.

De buitentent zet je eerst op en de binnentent kun je er dan (droog) inhangen, als je wilt. Je kunt ook de boel in elkaar laten en alles in 1 keer opzetten. Wij vinden dat ideaal, zo houd je je binnentent echt droog. Met de speciale pole houders, kun je de binnentent ook los op zetten. De ruimte in de vestibule is fijn om je tassen in kwijt te kunnen en 1 persoon kan daar dan ook nog zitten en eventueel koken (ook al is dat niet aan te raden natuurlijk wegens brandgevaar en giftige dampen).

De binnentent is heerlijk ruim voor twee personen en hoog genoeg om je zittend aan te kleden. Het materiaal zorgt ervoor dat het in de binnentent toch echt wel een paar graden warmer is!

Ook het opzetten is super eenvoudig; binnen 5 minuten staat ‘ie al. Zo af en toe nemen we de tent nog wel eens mee als we in de winter kamperen en dat voelt echt als thuis komen, de Nammatj is ons (t)huis.

Specificaties Nammatj 3GT

 • Materiaal buitentent

  Kerlon 1800 40 denier ripstop nylon

 • Tentstok

  10mm

 • Gewicht

  3.4 – 4,1 kg

 • Binnentent ruimte

  3.4 m2

 • Vestibule ruimte

  2.8 m2

Wildkamperen in Peru

We gebruikten de Nammatj 3GT vooral voor onze wereldreis en tegenwoordig voor avonturen in het najaar. Voor de meeste vakanties gebruiken we de Nallo 3GT en voor zomerse lichte tochten nemen we de Anjan 3GT mee. Zoals je ziet, zijn we gek op de tunneltenten van Hilleberg. Ooit maakten we een uitstap naar een tipi, maar daar waren we na 1 fietstocht wel van genezen. Die is meteen vervangen door de Anjan.

Salar de Uyuni – Bolivia

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.