Cumulus Teneqa 700 donzen slaapzak

31 oktober 2021

Voor onze wereldreis in 2013 hadden we een nieuwe slaapzak nodig. Een die ons warm zou houden op de Boliviaanse Altiplano, die licht in gewicht is én met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo kwamen we uit bij het Poolse merk ‘Cumulus’.

We verwachten temperaturen van maximaal -20 graden Celsius, de zak mocht niet te groot zijn en niet te zwaar. Want we zouden natuurlijk niet elke nacht met -20 graden kamperen. We gingen op zoek naar een model rond de 1 kilo die voldoet aan onze eisen; dan kom je eigenlijk maar bij een materiaalsoort uit: dons. Dons is licht in gewicht, heel goed isolerend en klein te comprimeren. Nadeel is dat dons als het nat is haar isolerende kwaliteiten verliest. Maar daar heb je tegenwoordig ‘Aquadons’ voor en goede vochtwerende buitentijk.

Cumulus Sleeping Bags

Het bedrijf Cumulus zit in Polen en je kunt de slaapzakken alleen online bestellen, destijds slechts per mail. Nu is er een heuse configurator om je zak aan te passen, dat ging in 2013 gewoon per mail. En alles liep vlotjes! Na de verschillende slaapzakken vergeleken te hebben, kozen we voor de Teneqa 700.

We veranderden de kleur (zwart in plaats van blauw), voor de buitentijk kozen we Pertex Endurance, wat meer waterafstotend is en heel licht in gewicht. We behielden de gewichtsverdeling van 40% – 60% en ik (Ellen) liet nog wat extra dons toevoegen bij het voeteneind.

De slaapzak heeft ons door de koudste nachten in Bolivia heen geloodst, ziet er na dik twee jaar gebruik nog uit als nieuw en voelt heel prettig aan. De slaapzak bevalt ons zo goed, dat we inmiddels ook een lichte herfstzak aan het assortiment hebben toegevoegd: de Lite Line.

Specificaties Cumulus Teneqa 700

 • Buitentijk

  Pertex Endurance

 • Gewicht

  1150 gram

 • Dons kwaliteit

  850 cuin ganzendons

 • Dons gewicht

  700 gram

 • Comfort temperatuur

  -10 ℃

 • Limiet temperatuur

  -18 ℃

 • Extreem temperatuur

  -39 ℃

 • Lengte
  210 cm
 • Breedte (top/bottom)

  85/59 cm

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.