Weekendje weg naar Malmedy

3 augustus 2020

2020 zou het jaar worden van vele avonturen. Trans Nederland MTB route, LAW van Kleven naar Den Haag, bikepacking avontuur in Frankrijk, misschien naar Nepal of toch terug naar de Verenigde Staten. Helaas kwam er iets tussen wat niemand voorzien had, dus de plannen moesten in de kast. Het avontuur misten we ontzettend en bij de eerste kans dat we over de grens mochten en konden, zetten we koers naar de Belgische Ardennen. Slechts 3 dagen, maar een heuvel, een andere taal, een andere supermarkt.. het doet wonderen.

We boekten een camping vlakbij Malmedy en Nationaal Park de Hoge Venen en zaterdagavond na het werk, sjeesden we die kant op. Op de camping is een restaurant en na het opzetten van de tent, doen we ons tegoed aan een lokaal biertje.

En nu we er toch zijn, waarom fietsen we niet naar het hoogste punt van België. We zijn er al zo vaak geweest op de fiets, maar de bossen kennen vele onverharde routes, die we graag verkennen.

Ik weer en mijn routes… de mtb-track is natuurlijk weer veel te veel van het goede, maar we genieten er van. Lekker door de blubber baggeren, stuiteren over stenen en de stilte in het bos.

Gisteren fietsen we naar het Noorden, vandaag heb ik een route naar het zuiden gepland. Sankt Vith om precies te zijn. We pikken meteen de mtb-route vanaf de camping op. Het vlot niet echt, maar wat geeft het. We hebben de bossen en tracks voor onszelf, dus wat wil je nog meer?

We hebben verse croissants en baquettes meegenomen voor de lunch en na een korte stop zetten we verder koers naar Sankt Vith.

In Sankt Vith nemen we een kop koffie en pikken hier de ietwat saaie Vennbahn route op terug naar Malmedy en onze camping.

Het was slechts een kort avontuur, maar we hebben ervan genoten! Wat volgt? We hebben geen idee, de tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.