Een rustig weekje in de Vogezen

25 oktober 2020
TNNZ

Het weer in de Alpen dwong ons om flexibel te zijn. Blijkt dat ik daar niet zo goed in ben 🙂 Maar als de eerste teleurstelling is verdwenen, zetten we koers naar de Vogezen. Hier is nog één departement ‘geel’ om een weekje te vertoeven. We vinden een camping in Ribeauvillé en zetten onze grote tent op. Dit wordt ons ‘basiskamp’ voor de laatste week van de vakantie.

Het is stil op de camping, de meeste mensen zijn alweer naar huis zo laat in het jaar. Ook hier is het weer niet best, maar met de grote tent en twee stoelen die we mogen lenen van de campingeigenaar, zitten we heerlijk droog. De plaatselijke Leclerc is ons dagelijks uitje voor vers stokbrood en croissants. Ook kopen we er een warme deken, want de avonden zijn fris.

We fietsen een mountainbikeroute in de directe omgeving; door de wijngaarden en de bossen van de Vogezen vermaken we ons prima. We bezoeken de leuke stadjes Colmar en Riquewhir, drinken wijn en fietsen naar Munster en fietsen richting de Rijn.

’s Avonds maken we kaasfondue in te voortent en spelen Qwirkle. Het is niet het spannende avontuur waar we op hoopten, maar al met al is het toch nog een laatste leuke week in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.