TNNZ a la Fietsjunks

9 augustus 2021
TNNZ

Europa zit nog potdicht en de vrijheid waar we zo naar verlangen, is helaas ver te zoeken. Van “Nederland is ook heel mooi!”, krijgen we jeuk. Boodschappen doen bij de AH in Groningen is niet zo spannend, maar we moeten het ermee doen. En dus brengen pa- en ma-lief ons naar Groningen stad, vanwaar ons avontuur door Nederland begint. Maar… ik zou ik niet zijn, als ik er toch niet een buitenlands tintje aan toevoeg. En zo fietsen we regelmatig stukken door Duitsland. Toch een beetje dat buitenland gevoel en dat doet goed.

Het voorjaar wil nog niet zo lekker op gang komen en dat blijkt ook als we onder een grijze deken naar de Nederlandse Noordkaap fietsen. Met uitzicht op de Waddenzee, eten we in de frisse buitenlucht een snack alvorens we langs de industrie van Noord-Groningen op zoek gaan naar een camping. Met de fietsen onder de schapenstront vinden we een goed plekje op dik gras bij een kleine boerencamping. Het buiten zijn, het onderweg zijn… heerlijkheid.

Regen in Noord-Groningen
TNNZ

Na Delfzijl wordt Groningen mooier. Misschien komt het omdat de zon schijnt vandaag, maar het is heerlijk rustig en we fietsen door vele natuurgebieden. Het is er waterrijk. We tikken bijna Groningen stad weer aan als we op weg gaan naar Assen en ergens vlakbij Borger een volgende camping vinden, die nagenoeg verlaten is. Het ruime veld is voor ons als we genieten van de namiddagzon.

TNNZ
Monument Valley

Ik weet de weggetjes wel weer te vinden! We volgen deels de Trans Nederland Noord Zuid en deels een eigen route, die ik heb samengesteld met Komoot. Veel gravelpaden, die verlaten en e-bike-vrij zijn. Niks mis met een beetje zweten en je lijf op z’n donder geven.

Grand Canyon

We pikken de Muur van Emmen nog mee en als je snel kijkt lijkt dat ontzettend hoog! 😉 Het is net Peru… En we duiken regelmatig Duitsland in, waar de bossen van het Reichswald eindeloos veel gravelpaadjes bieden.

Grand Canyon

In Limburg wordt het zowaar nog pittig met de heuveltjes! En na 6 dagen fietsen staan we dan in Vaals. Om het af te ronden, maken we nog een kleine lus en eindigen deze vakantie in een luxe hotel in Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.