Terug naar de Achterhoek

13 september 2017
[pvc_stats postid=”” increase=”0″ show_views_today=”0″]

Even er tussenuit; deze keer gaan we terug naar de Achterhoek. Een stukje treinen verder en we stappen uit in Apeldoorn. De laatste 15 kilometer naar Loenen rijden we als de schemer valt; ons startpunt is het Natuurkampeerterrein aldaar.

Het kampeerterrein is gelegen midden in de bossen en op het grote veld staan slechts enkele andere tentjes. De tent staat snel en na een douche trekken we een fles wijn open. In de ochtend worden we gewekt door de vogels en rustig maken we een luxe ontbijtje klaar van poffertjes en verse koffie uit de percolator. Terwijl we zo voor ons tentje zitten, komt er een appje binnen; van Cycling Dutch Girl Mirjam. Ze woont vlakbij Loenen tegenwoordig en vraagt of we zin hebben om op de koffie te komen. Een stukje omfietsen is geen probleem en na 20 kilometer staan we op de stoep bij Mirjam en Tara die hier op een prachtig plekje wonen. We kletsen de tijd weg en om 12.30 uur besluiten we maar weer eens onderweg te gaan. We nemen afscheid en fietsen richting de IJssel, waar we met de ferry oversteken. We zigzaggen door dit deel van het land over autovrije fietspaden, over landweggetjes en door bossen.

Na 70 kilometer fietsen draaien we in Halle een ander Natuurkampeerterrein op, waar we de enigen zijn! De verse pasta-maaltijd smaakt goed en Elmar tovert nog een klein flesje wijn uit z’n tas; wat een traktatie.

In de tent kijken we nog een film op de iPod, maar de frisse buitenlucht heeft ons moe gemaakt en al snel dwalen we af naar dromenland.

Brrr, het is fris als we wakker worden! Met een extra jas aan beginnen we aan de dag en gaan we op weg naar Nijmegen. Via wederom hele rustige weggetjes en offroad paadjes fietsen we via Duitsland richting de stad. Met uitzicht op de Rijn en het Emmericher Wald eten we een broodje op een bankje. We fitsen door de Ooijpolder en bereiken uiteindelijk het treinstation weer; einde van ons mini-avontuur.


Heb je deze avonturen al gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.