Colombia: forel, woestijn en koffie

16 februari 2015

Een wisselend landschap in slechts enkele honderden kilometers;  forel kwekerijen, koud en vochtig Paramo, Tatacoa woestijn en om het af te leren, drinken we koffie in Salento.

Na Popayan besluiten we om een detour te maken en al snel zijn we op weg naar Tierradentro om de Paramo door te steken. Er zijn niet veel dorpen van betekenis hier en de eerste nacht kamperen we op een stuk gras bij een forel kwekerij. De mannen die hier werken vinden het prima en Elmar helpt ze zelfs een handje met het binnenhalen van de netten. Als het donker wordt, duiken wij de tent in, net als de mannen, die hier ook in een onafgemaakt huis slapen.

Tatacoa woestijn
Zodra we naar beneden suizen van de Paramo, wordt het heter en heter. Ten noorden van Ibarra is een bijzondere plek; de Tatacoa woestijn; Colombia’s enige woestijn. We fietsen er heen en kamperen op een stukje grond achter het sterrenwacht gebouw. Het is een hete nacht…

Koffietijd!
We zijn in Salento en willen een koffieplantage bezoeken. De onverharde weg naar het pittoreske dorpje is behoorlijk steil en omringd door velden met koffiebonen en we kunnen niet wachten om wat te proeven hier. We nemen een hotelletje en gaan op zoek naar een koffietentje. Je vindt er genoeg en de een is nog gezelliger dan de ander! De geur van koffie in het dorp is heerlijk en voordat we het weten zijn we compleet high van de vele espresso’s! 😉
In een Jeep Willy (door de Amerikanen hier naartoe gebracht in de jaren 50 van de vorige eeuw) rijden we naar een koffieplantage waar we een privé tour krijgen en zelf bonen plukken. Uiteraard sluiten we de tour af met.. jawel, een espresso!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.