Met een zeilboot naar Panama

17 februari 2015

Voor ons ligt de beruchte Darien Gap; wat is een betere manier om deze te letterlijk te omzeilen dan met een zeilboot van Cartagena? Dat moet een mooie ervaring zijn!

De fietsen worden aan boord gehesen en zodra het anker gelift is, gaan we allemaal aan het werk om de zeilen te strijken. Ludwig is onze kapitein en hij schreeuwt zijn bevelen naar z’n vaste helpers, want het moet allemaal snel, snel, snel! Er zijn slechts 5 andere toeristen aan boord: Simone en Philipp, Igor, Juri en wij met z’n 2-en. En aan het einde van de dag zijn we zo blij dat we met zo’n kleine groep zijn..

De golven zijn behoorlijk hoog – vinden wij – en we hebben zijwind. Het schommelt enorm heen en weer, volgens Ludwig tussen de 25 en 30 graden. Ik ben geen zeiler, maar ik vind het veel klinken! Gelukkig hebben we reispillen ingeslagen en nog geen 2 uur op open zee en iedereen ligt voor pampus in z’n bunk bed.. iedereen, behalve Elmar! Hij heeft blijkbaar ook zeebenen. 😉
Gelukkig werken de pillen wel en zo kunnen we er allemaal toch van genieten en als er dan bij zonsondergang ook nog een groep dolfijnen langs je boot zwemmen, is het wel een Titanic momentje hoor.. hopelijk komen wij geen ijsbergen tegen hier 😉

De Stahlratte

Na een nogal onrustige nacht van heen en weer schommelen bereiken we de San Blas eilanden; prachtige bounty eilanden met turquoise wateren en witte zandstranden. Vanavond barbequen we op het strand en de volgende dag blijven we hier voor anker; we snorkelen, vissen en springen van de boot het water in. Het is net vakantie!

San Blas eilanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.