Welkom in de dierentuin van Costa Rica!

2 maart 2015

Poeh, het is hier echt verzengend heet! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel vocht uit m’n poriën heb zien lopen! Er valt niet tegenaan te drinken; liters water en onderweg nog een kokosnoot als het kan. Misschien moeten we net als de locals ook maar gewoon in een hangmat gaan liggen… Pura Vida! 😉

Verkoeling in het water zoeken, zit er ook niet echt in… 😉
Costa Rica, hoewel drukker en ontzettend warm en vochtig, is leuk om te fietsen want echt, overal zien we dieren! Apen, krokodillen, luiaards en vele, vele vogels en kikkers.

Off the beaten track
Na een bezoek aarn Corcovado National Park en Manuel Antonio National Park willen we terug de bergen in voor wat verkoeling en zo komt het dat we enorm steile hellingen (20%!!) opfietsen richting Monteverde. Killer climbs noem ik ze! Het is het duwen en zweten meer dan waard, want in Montverde is de temperatuur aangenaam koel. Hier bezoeken we het nevelwoud en zien we ontelbare kolibries and een vrouwelijke Quetzal vogel (de nationale vogel). Het is zo aangenaam dat we er tegenop zien om weer af te dalen… we zoeken een leuke offroad track ten zuiden van Laguna Arenal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.