GDMBR: rokerig Montana en Glacier National Park

30 augustus 2015

‘De track tussen Butte en Helena richting Park Lake is het meest uitdagende stuk van de hele GDMBR’, lezen we op de kaart van Adventure Cycling. Reden om een dagje extra rust te nemen in Butte om ons voor te bereiden op deze uitdaging en ons nog een dagje vol te vreten aan meer burgers (wat anders kun je hier eten??).

We beginnen de dag met een verharde klim naar Basin en wederom een continental divide crossing. Meteen na Basin begint de pret met een steil stuk offroad, nog steeds te doen, maar best uitdagend met onze zwaar bepakte fietsen. Maar, zodra we ons op de Lava Mountain Trail begeven, is het klaar met fietsen en begint het duwen (of zoals het stoerder klinkt: de hike-a-bike sectie). Ik snap wel waarom dit een uitdagend stuk is, gezien de vele losliggende keien en de steile klimmetjes en ook de afdaling is niet veel makkelijker. Na bijna 80 zware kilometers zetten we vermoeid onze tent op bij Park Lake Campground, waar we beloond worden met een heldere Melkweg.

Lava Mountain Trail

Als we het plaatsje Lincoln passeren, zien we voor het eerst een vuurzee van redelijk dichtbij; dit vormt het begin van een rokerige rit door Montana. Het is een droge zomer geweest en Montana staat in vuur en vlam; de lucht is grijs van de rook. Nabij Seeley Lake is de route van de GDMBR dan ook afgesloten en moeten we over de highway verder naar Holland Lake. Ik moet er ook niet aan denken om in het bos te zitten als die vuurzee op je afkomt…

Bij Holland Lake delen we een kampeerplek met het Nederlandse stel Joos en Sanne en de dagen erop fietsen we met z’n 4-en verder. Ondanks de rook is de camping bij Holland Lake aardig vertoeven.

Holland Lake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.