Micro-avontuur in de Belgische Ardennen

30 juli 2018

Slechts drie uur rijden met de auto en we bevinden ons vlakbij Esneux, gelegen nabij de rivier de Ourthe in de Belgische Ardennen. Bij het restaurant halen we nog wat te eten en te drinken en zetten onze Hilleberg tent op. Een kort avontuur in de Belgische heuvels.

Het is juli en het is heet in geheel Europa met temperaturen die boven de 30 graden Celsius uit komen. Het heeft nauwelijks geregend de afgelopen dagen en dat is te zien aan de bomen, de kleur van het gras en het waterniveau van de Ourthe. De avonden zijn heerlijk, dat wel, lekker zitten voor de tent met een licht briesje.

Ik heb thuis een paar routes uitgestippeld, die voornamelijk over mtb-paden gaan. En blijkbaar zijn sommige paden al enige tijd niet meer befietst…

Sommige stukken zijn een beetje too much en lopen we meer dan dat we fietsen, ons zelf open halend aan de scherpe bramenstruiken. 😉 Zelfs in België lukt het ons dus… maar goed, zo komen we natuurlijk nergens. Wat op zich geen groot probleem is, maar een beetje fietsen is wel leuker dan alleen maar wandelen. Dus meanderen we rond de track die ik thuis verzonnen had en zo fietsen we over de kleine weggetjes en dat is ook bepaald geen straf. De zon brandt lekker en als we in Hamoir zijn, scoren we een enorm Italiaanse ijs-coupe! Een beetje afgekoeld fietsen we langs de Ourthe weer terug naar Esneux.

Na een laat ontbijt stappen we weer op de fiets, gewapend met genoeg water in onze bidons. Wederom is het heerlijk rustig op de wegen tussen de kleine dorpen en fietsen we langs vele graanvelden, waar de klaprozen tussenuit springen. Het is heuvel op, heuvel af en de ene rivier na de andere rivier, maar weer een geweldig leuke rit voordat we in de vroege middag terug gaan naar de camping, waar we ons tegoed doen aan pizza en een Belgisch biertje. Een mooie afsluiting van dit korte avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.