Mistig rondje Zeeland

15 april 2019

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn gunstig; een warme, zonnige dag in April. Zaterdag na het werk rijden we direct naar een camping in de buurt van Ellemeet op Schouwen-Duiveland. Een deel van Nederland waar je in het hoogseizoen niet moet zijn, maar waar het nu heerlijk fietsen is.

Het is nog stil op de camping, als de nacht nog fris is en de ochtend behoorlijk mistig. De zon heeft moeite met het dikke dek en laat zich af en toe wat waterig zien. De korte broek kan aan!

Dit is de eerste toch met een Gates CDX riemaandrijving. We fietsten al zo’n 13.000 kilometer met het CDC systeem op onze Avaghons toen we Paul (Gates) weer eens spraken op de beurs; hij wilde ons wel een setje Expedition tandwielen en riemen geven. Hier hebben we natuurlijk geen nee tegen gezegd. 😉

Gates CDX riem en tandwielen

Na een luie ochtend met een lekker ontbijtje springen we op onze fietsen en rijden direct naar de duinen aan de kust. Het is nog heerlijk rustig op de fietspaden als we over de LF1 kustroute richting Renesse en Haamstede fietsen.

Col du Renesse

We vervolgen onze weg richting de Deltawerken en Neeltje Jans. Het duingebied hier is mooi, boomrijk en heuvelachtig als we afslaan en een mistig zicht hebben over de zee bij Neeltje Jans. Hier in het zonnetje lunchen we op een muurtje.

Na Neeltje Jans slaan we links af en fietsen langs het Veerse Meer, waar we dorpjes met exotische namen passeren zoals ‘Schotsman’ en ‘Rancho Grande’. Ik heb er nog nooit van gehoord!

We fietsen terug richting het noorden en de kust van de Oosterschelde waar we over een auto-vrij fietspad naar de Zeelandbrug fietsen. En ondanks het mooie weer, is het erg rustig.

Oosterschelde

Over de 5 kilometer lange Zeelandbrug fietsen we het pittoreske Zierikzee binnen, waar we ons tegoed doen aan een ijsje. Langs de kust vinden we weer een fietspad langs het water en pas na 75 kilometer komen we het eerste stoplicht tegen! Een korte rit verder zijn we weer terug op de camping, waar we nog even van het zonnetje genieten voordat de koude nacht weer indaalt.

Al met al een heerlijk weekendje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.