De Jauffenpas

20 oktober 2016
[pvc_stats postid=”” increase=”0″ show_views_today=”0″]

Van rust is weinig te bekennen als we de Alpenpassen op fietsen. De ene na de andere motorrijder scheurt voorbij, half liggend in de bochten. Gevolgd door een (sorry, maar het is echt zo) Duitser met een toupet in een Porsche, Ferrari of iets anders met een open dak en veel lawaai.. gelukkig maakt de omgeving wel wat goed!

Met de ruige Dolomieten in het vooruitzicht klimmen we passen over en duiken we bossen in. In 2010 was ik hier ook voor een rugzak trektocht met Chantal; we zagen de Tre Cime (Drei Zinnen) destijds van dichtbij, nu fietsen we er langs, maar ontnemen de grauwe wolken elk uitzicht.

Ons plan is om de Jaufenpass en de Timmelsjoch pass over te fietsen, voordat we terug keren naar Innsbruck. Maar helaas hebben we niet voldoende tijd om beide passen te bedwingen, dus besluiten we de Jauffenpas op en neer te fietsen vanaf de camping in Vipiteno. We laten de meeste spullen achter en nemen alleen een voortasje mee met de noodzakelijke spullen om de 15 kilometer en iets van 1200 hoogtemeters te fietsen. Zonder bepakking gaat dat toch een stuk vlotter! Op de top kopen we een warme choco en genieten nog even van het uitzicht alvorens we in rap tempo afdalen. Alleen een eenvoudige klim over de Brennerpas staat nog tussen ons en Innsbruck en de trein terug naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.