Via een omweg naar Triglav Nationaal Park

26 september 2016

Man, man, man… met de trein reizen gaat niet echt makkelijk. De City Night Line blijkt vandaag niet te stoppen in Utrecht.. of we even snel eerst naar Arnhem kunnen reizen. Zo begint de reis behoorlijk stressig.. we zijn blij dat we een privé coupe hebben geboekt en zo toch nog enigszins een goede nacht hebben.

Na een nacht en een halve dag treinen, stappen we uit in Wenen (Oostenrijk) en besluiten we om maar meteen te gaan fietsen. Toch makkelijk met zo’n GPS die je in rap tempo door de drukke stad heen leidt en voordat we het weten zitten we op een paar rustige weggetjes naar Neusiedler See. Het landschap is heuvelachtig en dat is altijd weer even wennen zo in het begin. Bij Neusiedler See vinden we een camping, maar helaas is het office al gesloten en hebben we dus geen sleutel voor het toiletgebouw. Stiekem volg ik een vrouw het gebouw in en kan zo toch nog een douche nemen, Elmar heeft minder geluk aan staat in het maanlicht in z’n blote tokus onder een koude buitendouche. Hoe romantisch!

Vannacht heeft het de hele nacht geregend en met een grijze lucht laten we de ietwat vreemde camping achter ons en al snel fietsen we ook Oostenrijk uit en Hongarije in. We volgen een fietsroute door wijngaarden heen en deze autovrije track is best leuk! De trossen druiven zijn talrijk en moeten vast in een heerlijk wijntje veranderen. We fietsen door dorpjes waarvan ik de namen niet kan uitspreken. We houden het helaas niet droog en de route door het bos verandert al snel in een gladde modderpartij. We besluiten dan ook maar om over de normale weg richting Slovenië te fietsen.

We bereiken Maribor aan de rivier de Drau en besluiten hier een dag te blijven om het stadje te verkennen. De stadscamping is ontzettend netjes, de cappucino’s heerlijk en de ijsjes fantastisch! We wandelen door de stad, lunchen op het plein en eten ’s avonds pizza onder de ski-liften. Het landschap van Slovenië is net teletubby land; netjes en glooiend en er is geen vuil te bekennen.

Maribor

Triglav Nationaal Park
Vanuit Maribor fietsen we richting het Triglav Nationaal Park. Net na Kranj pikken we een mtb-route op en fietsen via de achteraf weggetjes Bled binnen. Deze toeristische stad slaan we over, maar niet voordat we weer een heerlijk ijsje hebben gegeten!

We beginnen de klim naar de Vrsic Pas op 1611 meter hoogte. Vanaf Kransjka Gora (een leuk stadje!) is het slechts 11 kilometer naar de top, met een aantal pittige stukken er tussen over klinkertjes.

Maribor
Maribor

Triglav Nationaal Park is vernoemd naar de hoogste berg van Slovenië, welke met z’n 2864 meter hoogte boven de vallei uitsteekt. De weg naar de pas geeft ons prachtige uitzichten en 24 haarspeldbochten later, staan we dan eindelijk op de top.

Maribor

We volgen een oude militaire weg naar beneden naar Trenta door de Soca Vallei; aan de linkerkant vergezeld door de turquoise gekleurde Soca rivier. In het dal zetten we onze tent op om de volgende dag weer vaarwel te zeggen tegen dit mooie en vriendelijke land. Een stille pas (ja, ze zijn er nog in de Alpen) brengt ons naar Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.