Een weekendje naar de Achterhoek

24 juli 2016

Het is twee uurtjes rijden naar Aalten in het oosten van Nederland. We zetten de tent op bij een boerencamping; het is de eerste nacht in onze tent nadat we terug zijn gekomen van onze 27-maanden lange wereldreis door de Amerikaanse continenten.

Het was moeilijk om weer te wennen aan het normale leven en om te genieten van fietsen hier in de buurt. Want, tjsa, de geweldige landschappen waar wij zo gek op zijn, die vindt je hier niet. En zeker niet in de Achterhoek! Maar goed, we zoeken het plezier dan ook in het fietsen zelf. Als we de tent op zetten, vallen we weer snel terug in onze oude routine; ieder z’n taak.

We fietsen vandaag met een kaart, geen vast plan, maar gewoon de leukste weggetjes achterna. We omzeilen de grotere steden in de buurt en blijven vooral in de bossen hangen en hoewel het regent, vermaken we onszelf prima. In dit deel van Nederland is het zelfs een beetje glooiend en zijn er genoeg onverharde paden te vinden. Na een kilometer of 80 vinden we het welletjes voor vandaag en gaan we op zoek naar een camping. Genoeg boerencampings hier, dus die is snel gevonden!

Dit weekend is ook de vuurdoop van onze nieuwe, stalen fietsen: de Avaghon X29. Elmar heeft ze zelf gebouwd en hij doet het geweldig!

De nieuwe Avaghon X29 van Elmar

De Achterhoek verrast ons! Er zijn ontzettend veel rustige weggetjes, ook vele onverharde paden en het is soms glooiend. We ontdekken veel bossen en steken af en toe even over naar Duitsland.
We maken een rondje en zijn weer terug in Aalten, oke, het is geen Zuid-Amerika, maar het was weer fijn om even onderweg te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.