Roadtrip door de Nationale Parken van het Wilde Westen

30 juni 2015

Na bijna twee jaar onderweg op onze wereldreis, fietsen we hand in hand naar mijn vader en moeder in South Fork. Ze staan ons al op te wachten bij Ute Bluff Lodge and Campground en knuffels volgen! Een bijzonder moment.

We parkeren hier de fietsen en gaan met z’n vieren de komende week door dit deel crossen met de auto. Die avond trakteren pa en ma ons op een heerlijk avondmaal bij het lokale Firehouse Restaurant en kletsen we de avond weg. Terug in onze cabin, pakken we de kaart en stippelen we een route uit; we hebben slechts 6 dagen samen, maar het lukt ons om de mooiste parken in het rondje te proppen: Horseshoe Bend, Antilope Canyon, Zion en Bryce NP, Capitol Reef en Arches National Park.

De eerste dag is een lange rit naar Page, waar we een kamer vinden in het vreemd-genaamde Page Boy Motel. We boeken hier twee trips; Elmar en ma gaan naar de Upper Antilope Canyon (is meer iets voor watjes 🙂 ) en pa en ik gaan naar Lower Antilope Canyon. Hier zouden minder mensen zijn, is smaller en je moet meer klimmen. Klinkt leuk! Maar eerst gaan we die avond nog naar Horseshoe Bend voor een prachtige zonsondergang.

Horseshoe Bend

Het is midden in het hoogseizoen… dus lopen we als mieren achter elkaar door Antilope Canyon, zo druk! Ach, deze 6 dagen gaan om het samenzijn en is een soort scouting trip; Elmar en ik  komen hier vast nog een keer om dit moois op een rustiger moment te bewonderen.

Antilope Canyon
Antilope Canyon
Leuk fietspad
Antilope Canyon
Antilope Canyon

De road trip is super! We luisteren naar 60’s, 70’s en 80’s muziek en zingen luidkeels mee in de auto. De landschappen tussen de Nationale Parken zijn leeg en uitgestrekt; in de parken is het niet alleen druk, maar het is ook ontzettend heet. Onderweg vinden we altijd wel een restaurantje of klein stadje voor een hapje en drankje. Vooral Durango is een leuke stad en hier trakteren we onszelf ook op een lekkere espresso.

In de parken gaan we vooral naar de belangrijkste uitzichtpunten, want wandelingen met deze hitte is te veel voor m’n ma. Soms nemen we m’n pa wel mee op een korte wandeling en m’n moeder kletst wel met jan en alleman terwijl ze wacht op ons. En natuurlijk nemen we m’n ma ook lekker in de maling, want dat is gewoon leuk! 😉

Hieronder wat foto’s van ons avontuur samen.

Bryce Canyon
Bryce Canyon
Antilope Canyon
Bryce Canyon
Bryce Canyon

Heb je deze avonturen al gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.