Spanje: Picos de Europa

25 oktober 2021

Na de Pyreneeën hebben we nog één highlight op de agenda staan: de Picos de Europa. Een ruige bergketen tussen Burgos en Léon in, dichtbij de Atlantische kust. Om er te komen volgen we eerst een stuk van de route naar Santiago de Compostella en luieren we in imposant Burgos.

Buen camino! Als we Pamplona uit fietsen, zien we treintjes wandelaars op de route naar Santiago de Compostela. Je kunt de ‘schelpen’ haast niet missen! Voordeel van deze drukte is, dat op deze route dan eindelijk wel de restaurantjes open zijn in de kleine dorpen en we zo regelmatig onze dorst kunnen lessen onderweg. Als we zin hebben in een drankje, turen we de horizon af op zoek naar een wandelaar, want in een van de dorpjes op hun route, is dus altijd wat te halen. 😉

Je mag ook op de onverharde camino fietsen, dus dat doen we dan ook als we de stad uit fietsen. Maar dit wordt op een gegeven moment wel vervelend; voor de wandelaars vast ook, maar die wandelstokken die alle kanten op vliegen terwijl ze hun oordopje weer goed willen doen, vind ik spannender. Dus zoeken we het toch maar weer ergens anders. Hoewel, eenmaal 20 kilometer uit de stad, neemt de rust weer toe en kunnen we fietsen waar we willen. In Estella zoeken we de camping op en maken we ons weer klaar voor een late maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.