Offroad rondje Weert

16 juli 2019

De zomervakantie staat voor de deur en als we nog wat rust willen, is het nu tijd voor weer een microavontuur. Deze keer rijden we naar een kleine boerencamping vlakbij Weert, dichtbij de grens met België. Hier gaan we de bossen verkennen.

De voorspellingen zijn niet zo goed; temperatuur ligt rond de 20 graden, een dik wolkendek en een beetje regen. Ach, het valt eigenlijk best wel mee en de volgende dag na een rustig ontbijt, springen we op de fiets richting de Belgische grens over rustige, gravel weggetjes door de bossen.

Zoals we al hadden gehoopt, zien we weinig andere mensen, laat staan fietsers. Dus we pakken ook een paar mountanbike paadjes mee; niet te technisch, maar een beetje stuiteren over het gravel.

Vier uur en 87 kilometer later fietsen we voldaan weer de camping op; een lange, eenvoudige mountainbikeroute in de buurt bewaren we voor morgenochtend. Deze loopt vlak langs de camping en combineert twee lussen met een totale afstand van ongeveer 60 kilometer. We fietsen de grote lus van 44 kilometer, die vooral door België heen gaat.

Het is echt een te gekke route! Precies waar wij van houden; door de bossen over graveltracks, geen technische hoogstandjes, maar heerlijk autovrij en zo ontzettend stil op deze maandagochtend. Deze gaan we zeker nog een keer fietsen!

Elmar z’n fiets: Avaghon X27.5 met Rohloff en Gates riemaandrijving

Twee en half uur later zijn we weer terug op de camping na een geweldige rit door de bussen. Dit microavontuur zit er helaas weer op! Op naar het volgende fietsavontuur zou ik zeggen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.