Op avontuur in Mexico

7 mei 2015

Met onze nieuwe Travelmaster 2.9 fietsen maken we gang op het vlakke tussen Merida en Campeche, maar we verlangen naar de bergen. Weg van de hitte, koelere luchten en een ander landschap. Maar voordat we de hoogte opzoeken, brengen we nog een bezoek aan het mysterieuze Palenque.

De ruïnes van Pelanque zijn goed verborgen in een jungle-achtige omgeving. Van alle Maya sites die we bezochten, is dit toch wel de meest bijzondere. De tempels en paleizen zijn verspreid over een heuvelachtig terrein, aan de voet van een bergachtig gebied van Mexico. Vele ruïnes zijn verstopt tussen de bomen.

Palenque heeft geen grote tempel in een open ruimte, zoals Chitzen Itza, maar het is nog steeds een bezoek meer dan waard. Het is er heet en vochtig en mist daalt af van de bergen als we over het complex dwalen, het draagt bij aan de mysterie. We zijn er vroeg, om de hitte voor te zijn, maar ook de mensen, en dat was een goede beslissing. Wanneer het nog warmer en drukker wordt, zitten wij alweer in de kamer, comfortabel met airco.

Leuk fietspad

Vandaag gaan we de bergen weer in en met elke druppel zweet, bereiken we een koelere lucht. Nadat we meer dan 3000 hoogtemeters hebben geklommen, zijn we eindelijk daar waar het heerlijk vertoeven is. Geen airco meer nodig hier!

Maar, het fietsen zelf is niet heel spectaculair op dit deel; drukke wegen en stinkende diesels. Natuurlijk kun je hier ook geweldige offroad avonturen beleven, maar onze blikken zijn al gericht op de Great Divide. Eindeloos kamperen, natuur om ons heen en miljoenen sterren in de nacht in plaats van 0-sterren hotels, kip met bonen en Friend op de televisie. Het is goed zo, we bussen een stukje en vanaf Mazatlan nemen we de ferry naar Baja California. Nog ver voor de Baja Divide was ‘ontworpen’, helaas, anders hadden we die zeker gefietst!

Leuk fietspad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen enkel
Fietsjunks avontuur

Fietsjunks Elmar & Ellen

Fietsjunks Elmar & Ellen

Hoi, leuk dat je ons blog hebt gevonden. We zijn gek op fietsen en delen graag onze avonturen met je. Veel plezier!

Onze merken

Bike4travel - Santos Bikes

Bike4travel - Santos Bikes

Avaghon - Cumulus Sleeping Bags

Wereldreis

Fietsjunks Elmar & Ellen


© 2005 - Fietsjunks. Alle rechten voorbehouden.